Költségmegtakarító szeptember PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Prémium Megoldás   
2011. október 03. hétfő, 11:51

FRISS TUDNIVALÓK A PRAXIS HATÉKONY MŰKÖDTETÉSÉHEZ
A Prémium Megoldás Kft. hírlevele háziorvosok, fogorvosok számára

Kedves Háziorvos! Kedves Fogorvos!

Mozgalmas nyarat magunk mögött tudva jelentkezünk újra a Költségmegtakarító legfrissebb számával, amelyben többek között visszatérünk a családi kedvezményre, szót ejtünk a szakképzési hozzájárulásról, említést teszünk nyári tapasztalatainkról, a megyei egészségügyi szolgáltatókat érintő ellenőrzésekről. Az ellenőrzések kapcsán megosztjuk Önökkel egyik kedvenc idézetünket:

Az élet útjainak nagy kereszteződései azok, ahol a felkészülés és az alkalom találkozik. Mások ezt szerencsének hívják.
Előrelátó felkészüléssel, jó partnereket választva vállalkozásának működtetéséhez Ön is szerencsés lesz ha a NAV szakemberei és az Ön vállalkozása ugyanabban a kereszteződésben találkozik. Kellemes kikapcsolódást kívánunk aktuális hírlevelünkhöz és kívánunk Önnek szerencsét, mert az mindig jól jön!

 

MÓDOSULÓ CSALÁDI KEDVEZMÉNY NYILATKOZATOK
forrás: www.adonavigator.hu
Újdonságként kezeltük az év elején, pedig valójában évek óta hatályban levő szabályozásról van szó. A családi kedvezmény érvényesítéséhez a magánszemély nyilatkozatára van szükség.
A kedvezményezett eltartottak után lehet elszámolni az adókedvezményt, ebbe a körbe elsősorban azok tartoznak, aki után a családi pótlék is igénybe vehető.
Bár az eltartottak után nem jár kedvezmény, de a kedvezmény összegének kiszámításakor figyelembe kell venni. Ilyen eset, ha a családban az első, felsőfokú alapképzésben résztvevő húszas éveiben járó gyerek van. Ha tehát két gimnazista gyermek mellett egy egyetemista is van, akkor három gyerek után számítható a családi adókedvezmény, de csak a két gyerek után járó 33.000-33.000 forint adó vonható le havonta. És itt jön a lényeg: ezt a szabályt a tanév kezdésének kapcsán elevenítjük fel. Ha valakinek az új tanévben már nem közoktatásban részt vevő gyermeke van (vagyis nem jogosult családi pótlékra iskolai tanulmányai befejezése miatt), módosítania kell a januárban megtett nyilatkozatát.
Ha valaki nem módosítja nyilatkozatát, és ezáltal az idei adóbevallásában visszafizetendő adója keletkezik, akkor az szja törvény 48§ (4) b pontja alapján 12%-os büntetést kell bevallania és befizetnie.


A hírlevél teljes egészében itt érhető el.