Költségmegtakarító március PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Prémium Megoldás   
2011. február 03. csütörtök, 16:22

FRISS TUDNIVALÓK A PRAXIS HATÉKONY MŰKÖDTETÉSÉHEZ
A Prémium Megoldás Kft. hírlevele háziorvosok, fogorvosok számára

A Prémium Megoldás Kft. munkatársai nevében köszönjük az eddigi pozitív visszajelzéseket. Márciusi hírlevelünket az aktualitásokon kívül a leggyakoribb hozzánk érkező kérdések közül járunk körbe néhányat.
Kellemes olvasást kívánunk!


2 DÍJAZOTT MEGYÉNKBŐL AZ ÉV PRAXISA PÁLYÁZATON

Éppen egy évvel ezelőtt kerül kiírásra az a pályázat, amelyen a páciensek szavazhattak Magyarország legjobb praxisára. „Az év praxisa” pályázatra óriási mennyiségű szavazat érkezett, melyek a háziorvosok emberségességét, több évtizedes helytállását, kitartó, gyakran emberfeletti munkabírást igénylő szolgálatát, szakmai tudásukat méltatták.
Rendkívüli öröm számunkra, hogy 2011-ben megyénk két háziorvosa is különdíjban részesült elkötelezett, évtizedek óta tartó magas szakmai tevékenységéért, amelyet áthat a humánus, empatikus gyógyító szemlélet.

Albert Schweitzer szavaival gratulálunk:
•    Dr. Hilbert Lászlónak: Méhtelek, Garbolc, Nagyhódos, Kishódos és Tiszaberek települések háziorvosának, és
•    Dr. Rácz Józsefnek Nábrád, Olcsvaapáti és Kérsemjén háziorvosának.

“A legszebb emlékműved embertársaid szívében áll.” (Albert Schweitzer)

Bővebben a pályázatról: www.azevpraxisa.hu

 

TÁJÉKOZTATÓ KAMARAI TAGSÁGGAL KAPCSOLATOS JOGSZABÁLYVÁLTOZÁSRÓL

Az Országgyűlés 2011. március 07-én elfogadta az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely 2011. április 01-jén lép hatályba.

A jogszabály módosítás fontosságát az adja, hogy egészségügyi tevékenységet jogszabályban megállapított egyéb feltételek mellett az végezhet, aki tagja az adott tevékenység végzésének feltételeként előírt szakképesítés szerint illetékes szakmai kamarának, tehát vagy az orvosi vagy a szakdolgozói kamarának.

Akik egészségügyi tevékenységet folytatnak és nem tagjai egyik szakmai kamarának sem, a törvény hatályba lépésétől számított hatvan napon belül – tehát 2011. május 31. napjáig – kötelesek felvételüket kérni az adott szakmai kamarába. Ha ez nem történik meg a megadott határidőig, az egészségügyi tevékenység 2011. május 31. napját követően nem folytatható!

 

A hírlevél teljes egészében itt érhető el.